fbpx
DYR

Høns

I Foldvik Familiepark har vi tamhøns (gallus gallus domesticus) Høna legger normalt 1 egg om dagen, og begynner å ruge når hun har mellom 7-12 egg. Det tar ca. 21 dager før kyllingen er klekkeferdige. Kyllingen kan bruke fra 20 minutter til et døgn på å klekke seg ut. I Hønehuset har vi rugemaskin der kyllingene klekkes.

Visste du at: Det bor ca. 3,3 millioner høns i Norge, mens det på verdensbasis finnes rundt 7 milliarder. Tamme høns kom til Norge for ca. 2000 år siden. Høns kan kommunisere, blant annet gjennom lydspråk. Det er identifisert over 20 lyder med spesifikt innhold. Høns husker informasjon, og setter sammen opplysninger slik at de kan gjøre gode valg om hvor de skal lete etter mat, hva de bør unngå og så videre. Det antas at høner kan forestille seg hvordan fremtiden vil bli.

Høns som får valget mellom en liten belønning straks, eller en større belønning om en viss tid, vil nemlig som regel velge å vente på den største belønningen. Fordi hønene har nok selvkontroll til å avvise en liten belønning i påvente av noe bedre, fastslås det også at de har selvkontroll.

Har DU selvkontroll?… Prøv en av disse aktivietene da, de handler mye om selvkontroll: Minigolf eller Balanseløype.

Viktig informasjon COVID19

Trygghet og sikkerhet for våre gjester og ansatte settes først og vi har derfor innført en rekke tiltak. Med disse tiltakene vil vi ivareta både gjester og ansatte og minimere risikoen for smittespredning.

Andre dyr

Søte, morsomme, vakre, små og store, med og uten horn. Her er en herlig flokk av griser og dverggeiter, kyllinger og gullfasan, ender og kalver, kosete kattepuser, fargerike fisker, myke kaniner og mer. Ja, til og med en Arapapegøye som du kan snakke med, kanskje …

Pil neste dyr Pil neste dyr