Meny

Gården ligger på Foldvik Nordre med gårdsnummer 4025, bruksnummer 2 i Larvik kommune. Gården eies av Sigmund Foldvik som 1.1.1997 overtok gården fra sine foreldre Hanna Marie og Erling Foldvik. Gården har vært i ætta i mer enn to hundre år.

Våningshuset vårt, det hvite huset til venstre før inngangen, er et gammelt tømmerhus som ble flyttet fra Holhjem i 1911 og bygd opp igjen her på Foldvik. Huset ble påbygd og reparert i 1982. Låven ble bygd i 1906 og vann fra brønn ble lagt inn i 1930 og i 1960 ble vi tilknyttet offentlig vannverk. Hønsehuset ble bygd i 1946. Det var avlssenter for gårdens hvite Italienere i 30 år.

Vår første traktor fikk vi i 1952, og privat vanningsanlegg med vann fra Hallevannet fikk vi i 1978. Ti år senere ble veksthuset på ¾ dekar ble bygd. Her dyrkes tomater og planter for utplanting i Foldvik Familiepark.

Opprinnelig startet familieparken som et tilbud for å aktivisere barna mens foreldrene var på selvplukk. Interessen var stor og parken ble derfor stadig utvidet, selv om standarden generelt ble holdt på et meget enkelt nivå siden det jo var et gratistilbud.

I 1997 ble det generasjonsskiftet på gården. Sigmund Foldvik overtok gården og driftsansvaret fra sine foreldre Hanna Marie og Erling Foldvik. Da måtte han ta et viktig valg. Enten måtte aktiviteten trappes ned, eller så måtte tilbudet gjøres kommersielt for at folk skulle få oppleve parken og nyte blomsterprakten. Siste alternativ ble valgt, og på slutten av 90-tallet ble store summer investert for å kunne forsvare ordningen med inngangspenger til familieparken.

Sommeren 1999 åpnet parken offisielt som en egen enhet, og siden har den blitt videreutviklet år etter år.

Foldvik Familiepark er fortsatt en familiebedrift med visjoner om å skape de gode minnene for store og små, kropp og sjel.

Forrige generasjon Familien Foldvik fra v:

Hanna Marie, Vigdis, Anne, Erling og Sigmund foran Erling