fbpx

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn

16. mars 2020 ble Foldvik Familiepark miljøfyrtårnsertifisert!!

Foldvik Familiepark springer ut fra en gård med gode tradisjoner for å ivareta miljøet, visste du f.eks at vi i alle år bevisst har tatt vare på kløverenger i og rundt parken. Der har massevis av insekter og spesielt humler levd og formert seg. Lenger ned på siden kan du lese mer om våre miljøtiltak!

Å være en miljøfyrtårnbedrift innebærer et jevnt og trutt arbeid – et arbeid som egentlig bare fortsetter år etter år og der alle har et forbedringspotensiale. Også vi! Vi har som seg hør og bør derfor satt Foffa på saken for å hjelpe oss og han er blitt vår egen miljødyrker.

Vil du hjelpe Foffa miljødyrker?

Foffa miljødyrker trenger hjelp av deg for å klare disse tre oppdragene, er du klar?

  1. Rundt omkring i parken er det egne søppelkasser for plast, egne søppelkasser for restavfall og egne kasser for tomme brusflasker. Klarer du å sortere riktig?
  2. På utsiden av parken har vi en egen miljøstasjon for papir, glass, metall og matavfall. Klarer du å sortere restavfallet før du kaster det og kaste disse tingene på vei hjem?
  3. Foffa miljødyrker bruker mye tid på å plukke opp søppel i parken. Kan du hjelpe han og passe på at all søppel skal legges i søppelbøttene?

Lykke til med å hjelpe Foffa miljødyrker! 

Miljøtiltak i Foldvik Familiepark

Biovarme - Flisfyranlegg

Flisfyring er det som sørger for at vannet i plaskedammen har 30 grader. Flisfyren sørger også for at vi har varme i drivhuset om vinteren, slik at kaninene og fuglene som bor der får det lunt og godt.

Drikkevann

Drikkevann kan du finne flere steder i parken. Praktiske vannkraner gjør det mulig for deg å fylle på vannflasken din slik at du ikke trenger å kjøpe en plastflaske med vann!

El - bil lading

Hurtiglading er planlagt for sesongen 2022.

Kløverenger

På utsiden av parken sørger vi for å bevare vegetasjon. Dette har gården gjort i årtier! På denne måten har vi flotte kløver- og blomsterenger der humler, bier og andre insekter får næring og kan formere seg.

Kompostering

Kompost hører naturlig til på en gård og har vært en del av gårdens hverdag i flere tiår. Vi komposterer plantemateriale, dyrestrø med mer. Når høyhoppinga har gjort sin jobb så blir også den lagt i komposten på høsten!

Nedbrytbart engangsbestikk

Engangsbestikk, engangsasjetter osv. som vi bruker i kafeen er resirkulerbart.

Sykkel

La bilen stå og parker sykkelen din trygt hos oss.

Miljø og klimarapporter

Miljø og klimarapport for 2019.

Miljø og klimarapport for 2020.

Miljø og klimarapport for 2021