fbpx
AKTIVITET

Balanseløype

Balanse – klarer du å ikke falle?

Vår balanseløype har mange forskjellige hindere i tillegg til en artig tunnel som barna må krype igjennom. Her er det morsomt å prøve seg både for de aller minste og de aller største!

Balanse må læres

Visste du at balanse ikke er medfødt, men noe vi må lære. Balanse er noe vi gjør og ikke noe som bare er der naturlig. Du har sikkert sett en søt 1 åring som prøve å lære seg å gå. Med stotrende bein og som faller bums ned på rompa rett som det er? Det barnet da virkelig øver på er å finne balansen. Bevegelse er kjempe viktig for å øve opp balansen og når små barn hopper, danser og snurrer rundt øver de også opp balansen! Det er først når et barn er 7-8 år at det har så god balanse at det også kan ha oppmerksomhet et annet sted. Mange blir derfor mer stødig på sykkelen i denne alderen.

Det aller vanskeligste med balansen blir etterhvert som vi bli eldre, å kunne holde seg totalt i ro. En perfekt balanse er handlingen av ikke-bevegelse. Det høres ganske enkelt ut, men er faktisk veldig vanskelig – å stå helt, helt i ro. Klarer du å stå helt i ro på en av de runde stolpene i balanseløypen? I vår balanseløype kan dere teste ut hvem som har best balanse og hvem som klarer å stå helt i ro på en av stolpene. Hvem vinner – de minste eller de eldste?

Balanse handler også om mange av sansene våre og spesielt synssansen og hørselssansen. Vil du lære mer om hvordan balansen fungerer kan du lese mer om dette her.

Er dere klare for litt mer krevende saker? Kanskje vårt 40 meter lange klaterstativ kunne vært noe? Eller hva med en tur i akebakken? Helt uten snø selvsagt, men ikke uten frysninger.

Andre aktiviteter

Prøv de over 40 sunne aktivitetene som frister og utfordrer barn i alle aldre. Aktivitetene er spredt på store og trygge områder der du gjerne kan gå barbeint! Maskoten vår Foffa har forestilling to ganger om dagen på Trilletrall amfi. Parken har også et eget område med vannpark der dyr spruter vann og bøtter med vann splasher utover.

Pil neste dyr Pil neste dyr