Meny

Tautrekking

Her gjelder det å være på det sterkeste laget! Visste du at tautrekking var en olympisk gren i gamle dager, men da kalte de det for dragkamp.

Kaste på stikka

Hvis du spør besteforeldrene dine så er det nesten garantert at de en eller annen gang har kastet på stikka. Sett en pinne i bakken som det er om og å gjøre å komme nærmest. I gamledager kastet de med femøringer! Ingen blir ute ved å kaste forbi pinnen. Man kaster en og en etter tur. Den som ligger nærmest stikka trenger ikke kaste mer. De som ligger dårligere an kan kaste til de har fått en bedre plassering eller “dunket” bort den som ledet. Hvem som er nærmest får dere krangle om!

Kaste hestesko

En velkjent lek i gamledager som fortsatt er populær den dag i dag. En pinne er stukket ned i bakken og fra ca. 10 meter unna skal én kaste hestesko for å treffe pinnen. Hver deltaker har to hestesko hver seg og det er om å gjøre å få flest poeng. Den skoen som ligger nærmest pinnen får ett poeng. Sko som ligger rundt pinnen teller tre poeng. Den som vinner en omgang får ett poeng og så er det om å gjøre å få flest poeng totalt etter 5 omganger.

Sekkeløp

Denne leken kjenner de fleste til fra 17. mai I gamledager så måtte man bruke det man hadde for å finne på moro og striesekker var det som regel mer enn nok av rundt om kring på gårdene.

Stylter

Å gå på stylter er ikke alltid like lett. I gamledager lagde de styltene selv av gamle trerester og så var det bare å komme seg opp på styltene og gå seg en tur.

Rokkering

Hvem klarer å rokke lengst?!? Her er det bare å sette hoftene i sving!

Ringspill

To store ringspill så her kan man dele inn i lag og lage morsomme konkurranser. Første mann til 100 poeng!