fbpx
AKTIVITET

Nostalgia

På Nostalgia kan du teste ut leker fra gamle dager

  • Tautrekking
  • Kaste på stikka
  • Kaste hestesko
  • Konkurrere i sekkeløp
  • Stylter
  • Rrokke med rokkering
  • Kaste ringspill.

Visste du at tautrekking var en olympisk gren i gamle dager, men da kalte de det for dragkamp.

Å kaste på stikka har du kanskje aldri gjort før, men hvis du spør besteforeldrene dine så er det nesten garantert at de en eller annen gang har kastet på stikka. Sett en pinne i bakken som det er om og å gjøre å komme nærmest. I gamledager kastet de med femøringer! Ingen blir ute ved å kaste forbi pinnen. Man kaster en og en etter tur. Den som ligger nærmest stikka trenger ikke kaste mer. De som ligger dårligere an kan kaste til de har fått en bedre plassering eller “dunket” bort den som ledet. Hvem som er nærmest får dere krangle om!

Å kaste hestesko er en annen velkjent lek fra gamledager som fortsatt er populær den dag i dag. En pinne er stukket ned i bakken og fra ca. 10 meter unna skal én kaste hestesko for å treffe pinnen. Hver deltaker har to hestesko hver seg og det er om å gjøre å få flest poeng. Den skoen som ligger nærmest pinnen får ett poeng. Sko som ligger rundt pinnen teller tre poeng. Den som vinner en omgang får ett poeng og så er det om å gjøre å få flest poeng totalt etter 5 omganger.

Å gå på stylter er ikke alltid like lett. I gamledager lagde de styltene selv av gamle trerester og så var det bare å komme seg opp på styltene og gå seg en tur.

Andre aktiviteter

Prøv de over 40 sunne aktivitetene som frister og utfordrer barn i alle aldre. Aktivitetene er spredt på store og trygge områder der du gjerne kan gå barbeint! Maskoten vår Foffa har forestilling to ganger om dagen på Trilletrall amfi. Parken har også et eget område med vannpark der dyr spruter vann og bøtter med vann splasher utover.

Pil neste dyr Pil neste dyr