fbpx
AKTIVITET

Nostalgia

På Nostalgia kan du teste ut leker fra gamle dager

  • Tautrekking
  • Kaste på stikka
  • Kaste hestesko
  • Konkurrere i sekkeløp
  • Stylter
  • Rrokke med rokkering
  • Kaste ringspill.

Visste du at tautrekking var en olympisk gren i gamle dager, men da kalte de det for dragkamp.

Å kaste på stikka har du kanskje aldri gjort før, men hvis du spør besteforeldrene dine så er det nesten garantert at de en eller annen gang har kastet på stikka. Sett en pinne i bakken som det er om og å gjøre å komme nærmest. I gamledager kastet de med femøringer! Ingen blir ute ved å kaste forbi pinnen. Man kaster en og en etter tur. Den som ligger nærmest stikka trenger ikke kaste mer. De som ligger dårligere an kan kaste til de har fått en bedre plassering eller “dunket” bort den som ledet. Hvem som er nærmest får dere krangle om!

Å kaste hestesko er en annen velkjent lek fra gamledager som fortsatt er populær den dag i dag. En pinne er stukket ned i bakken og fra ca. 10 meter unna skal én kaste hestesko for å treffe pinnen. Hver deltaker har to hestesko hver seg og det er om å gjøre å få flest poeng. Den skoen som ligger nærmest pinnen får ett poeng. Sko som ligger rundt pinnen teller tre poeng. Den som vinner en omgang får ett poeng og så er det om å gjøre å få flest poeng totalt etter 5 omganger.

Å gå på stylter er ikke alltid like lett. I gamledager lagde de styltene selv av gamle trerester og så var det bare å komme seg opp på styltene og gå seg en tur.

Viktig informasjon COVID19

Trygghet og sikkerhet for våre gjester og ansatte settes først og vi har derfor innført en rekke tiltak. Med disse tiltakene vil vi ivareta både gjester og ansatte og minimere risikoen for smittespredning.

Andre aktiviteter

Søte, morsomme, vakre, små og store, med og uten horn. Her er en herlig flokk av griser og dverggeiter, kyllinger og gullfasan, ender og kalver, kosete kattepuser, fargerike fisker, myke kaniner og mer. Ja, til og med en Arapapegøye som du kan snakke med, kanskje …

Pil neste dyr Pil neste dyr