fbpx
AKTIVITET

Tøffen Tog

TOGTUR FOR BARN MED “TØFFEN TOG”!

En togtur for barn må vær både trygg og morsom. Tøffen Tog er både trygg og tøff, og han elsker å ta med barna på en togtur inne i skogen. Konduktørene, Klara og Konrad, ønsker alle velkommen og gir noen gode råd med på turen før det setter av sted.

”Ta plass og lukk dørene!..”

Ja, det ropte gjerne konduktøren før i tiden rett før toget skulle starte, og så plystra han i fløyta si før toget begynte å tøffe sakte ut fra perrongen. NESTEN slik er det med lilleputt-toget vårt også!

For at alle skal få en fin tur med toget så har Tøffen tre viktige regler: Barn under fire år må være i følge med en voksen. Alle må sitte under hele turen. Armer og ben må holdes innenfor vognene.

Tøffen Tog er sterk og flott

Foldvik Familiparks togtur for barn er en frydefull opplevelse. Barna elsker de fargeglade grønne og røde vognene. Den rette togfølelsen inntrer gjerne så fort Tøffen peser og puster som et ordentlig tog når det tøffer ut av stasjonen. Og Tøffen er mer enn sterk og trygg nok til å dra stappfulle vogner med glade barn. Det flotte, sorte og gullfargede lokomotivet oser av stolthet når det merker at barna fryder seg. Dersom noen barn ikke har opplevd en togtur i virkeligheten, vil de garantert prøve det etter denne togturen.

Idyllisk og trivelig togtur for barn

Ja, ikke bare barn heller.  Etter at “Foldvik Stasjon, 34,9 moh.” er forlatt, går reisen over to broer som skaper frydefull stemning før lokomotivet tøffer inn i en mørk tunell… Turen går videre gjennom parklandskapet med mange fargeglade blomster. Flere av Tøffens gode venner står selvsagt oppstilt for å se på. Her er både beitende kuer og De tre små griser samt flere ender som vagger i gresset. Ser du ekstra nøye etter vil du kanskje også se de små musene som spiser ost?

En liten oppdagelsesreise med tog

Før du er tilbake til Foldvik Stasjon har du sikkert oppdaget noen lekeapparater som du har lyst til å prøve etterpå. Foldvik Familiepark byr på over 50 ulike ting å gjøre og se på, og parken har over 25.000 fargerike blomster som gjør besøket til en fryd for øyet.

Du er alltid velkommen til en togtur til!

Tøffen Tog er en av de mest populære aktivitetene i parken og barna kan gjerne kjøre igjen og igjen. Eller som en mor sa: «Nå tror jeg jammen jeg har kjørt tog så langt som fra Oslo til Trondheim i dag!» Men vil du kjøre noe annet en stund kan du jo teste ut x-crossene eller en elektrisk traktor du kjører selv.

Tøffen er ikke bare tøff. Han tåler ikke regn!

Når det regner må våre togturer for barn få en pause fordi skinnene blir for våte. Men de tørker fort opp, så når det har sluttet å regne kan Tøffen kjøre ganske raskt igjen.

Blir du med og synger for Tøffen Tog?

Toget i Foldvik Familiepark er nemlig så eksklusivt at det har sin helt egen sang. Her er litt fra det første verset:

“Vil du ut og reise? Kom en tur til gården vår! Her bor nemlig Tøffen, Foldviks eget tøffe-tog. Kom, ta plass i vogna, så følger vi et spor. Tøffen går på skinner, bare kom ombord!..”

Andre aktiviteter

Prøv de over 40 sunne aktivitetene som frister og utfordrer barn i alle aldre. Aktivitetene er spredt på store og trygge områder der du gjerne kan gå barbeint! Maskoten vår Foffa har forestilling to ganger om dagen på Trilletrall amfi. Parken har også et eget område med vannpark der dyr spruter vann og bøtter med vann splasher utover.

Pil neste dyr Pil neste dyr