Meny

Ansiktsmaling er gøy. Plutselig så likner du på en helt annen enn den du er. Vil du være en skummel tiger eller en søt kattepus? Eller kanskje du vil likne på en eventyrfigur? Gled deg til å hilse på våre flinke ansiktsmalere, de kan få til veldig mye!

Gjør det vondt å male ansiktet?

Det gjør ikke vondt når vi maler ansiktet, og det går ganske fort også. Penslene som brukes til ansiktsmaling er myke og beregnet for nettopp å bli brukt i barneansikter. Våre ansiktsmalere har god trening med barn og vet at det ikke bør males nært øynene. Ved maling på leppene brukes kun maling eller sminke som er spesielt egnet for dette. Vet du ikke hva du skal bli? Se på noen søte katter da vel, eller kaniner, så kan du bli slik!

Kan det være fare for hudutslett og allergi?

Vi bruker bare CE-merket ansiktsmaling og sminke som består av kun godkjente stoffer. Dersom man likevel er engstelig for hvordan barnet tåler ansiktsmalingen, kan et strøk på underarmen vise om barnet reagerer på det etter et par timer. Det er sjelden vi opplever at barna reagerer på å bli malt.

Fjern ansiktsmalingen før natten

Barn er gjerne tidlig igang med ansiktsmaling i barnehage og skole eller i forbindelse med bursdager. Uansett er det klokt at et barn ikke går med ansiktsmalingen hele dagen. I alle fall at den fjernes før natten.

Prøv en enkel maske første gangen

Barn som har spesielt følsom hud eller er lett tilbøyelige for allergi kan prøve med en enkel ansiktsmaske. Da males en veldig liten del av ansiktet først, før man eventuelt maler noe mer dersom den første runden ikke har ført til plager. Vet du at barnet har en følsom hud, bør det uansett ikke gå med ansiktsmalingen for lenge.

Fjerning av ansiktsmaling på barn

Pass på at ikke noe kommer i øynene når sminken fjernes. Våre farger og sminker fjernes best med vann og skånsom såpe. Milde rensekremer kan også benyttes til å fjerne ansiktsmalingen.