Aktivitet

En vanlig jobbdag

Lurer du på hvordan det er å jobbe i Foldvik Familiepark? Da er du ikke alene – det er faktisk det mest stilte spørsmålet vi får fra håpefulle søkere. Og det er heller ikke så lett å svare på. Vi har så mange ulike steder det går an å jobbe og vaktene sprer seg utover dagen fra kl. 9 til kl 20.00. Derfor blir jobbdagene helt ulike.

Ekspertene svarer

For å gi et lite innblikk i hvordan det er å jobbe her har vi like så godt spurt ekspertene – ungdom som har jobbet her!


Variert

En typisk jobbdag på Foldvik er variert. Det er det som gjør det så bra å jobbe der. Man jobber med ulike mennesker hver dag og en jobbhverdag er derfor ikke lik en annen. For eksempel hjelper man gjester ved skliene en dag og neste dag, selger is i en kiosk med helt andre folk. Eller så lager og selger man mat i kaféen en dag og kjører tog eller passer dyr den neste. Fellesnevnerne for nesten alle disse postene er frisk luft og hyggelige folk. 

Marte S

Lett å bli kjent med folk

Jeg bor ganske langt unna Foldvik så jeg kjente ikke så mange fra før, men siden du alltid jobber med noen så er det lett å bli kjent med folk. Spesielt de jeg jobbet på kjøkken med ble jeg fort god venn med.  Dagene på jobb er veldig forskjellige ut ifra hvor du jobber. Men uansett møter man mange gjester som er blide og fornøyde. Jobbdagene mine har ofte bestått av å passe på at folk og dyr har det bra (som dyrepasser passer du på at alle dyra har vann og får klappet lamaene masssssse).  Smile og prøve å gi et positivt inntrykk. I tillegg er det litt vasking og rydding. Også passer vi på at gjestene ikke bryter noen regler spesielt på aktivitetene og hvordan bruke de riktig (passe på sikkerheten til gjestene rett og slett). Uten om det er det en kjekk jobbdag med en del variasjon siden det er såpass mange arbeidsoppgaver.

Stine S.
En ansatt som har laget seg et smykke fra Foffas edelstensgruve. Foto.

Bra samarbeid

Jeg jobbet som oftest på kafeen og dette er noen av tingene jeg opplevde da jeg jobbet der. På kafeen kan du ofte oppleve litt hektiske dager, men det er bra samarbeid på kjøkkenet og god kommunikasjon. Når det blir hektisk blir de som er på kjøkkenet fordelt opp. Alle har sine oppgaver og det blir enklere å ha kontroll. Jeg vil si det finnes hovedsakelig 3 skift på kafeen:

– Morgen skift hvor du skal hjelpe kjøkkensjefen med å hente inn varer og passe på at alt er klart for dagen.

– Et «vanlig skift» hvor du kommer etter at morgen skifte har gjort klart og drar før kveldsskiftet eller hjelper til litt på starten av kveldsskifte.

– Kveldsskiftet hvor du stenger kafeen og der er det som regel 2-3 stykker som har ansvar for stenginga.

Torin S

Dyrepasser

Jeg jobbet på Foldvik for første gang forrige sommer. Jeg hadde en kjempe fin opplevelse med å komme meg ut i jobb. På Foldvik er det hovedsakelig to områder, hvor jeg jobbet mest på dyreområdet. Der sto jeg som oftest i kiosken «Vaffel» og var på teateret. I kiosken var det ulike arbeidsoppgaver som innebar å selge is, snacks, toast, drikke og suvenirer. Vi lærte å lage soft-is og håndtere gjestene. Til tider var det stressende. Jeg sitter igjen med veldig god erfaring av å snakke med ulike mennesker og håndtere stress. 

På teateret hjelper man skuespillerne med raske skift, og man får æren av å hjelpe eller være selveste Foffa på teaterforestillingen. Å være på teateret var som en liten pause i jobbdagen, hvor man fikk være en del av forestillingen som barna synes er så spennende. 

I tillegg til jobbing, så inneholdt en jobbdag på Foldvik å bli kjent med nye mennesker. Nesten hver dag jobber man med noen man ikke har møtt før, og man får mulighet til å bli kjent med veldig mange nye. Jeg møtte en jeg skulle gå i samme klasse som på videregående en dag vi jobbet sammen på teateret. Det var kanskje det beste med å dra på jobb til Foldvik, for man får muligheten til å møte nye mennesker og alle var veldig åpne om å bli kjent.

Ida H

Tog. Ansatt på Tøffen tog som tar i mot gjester. Foto
En ansatt som Klara Konduktør

Togsjåfør

Jeg jobbet på Foldvik Familiepark året 2021, og det var en super opplevelse. Mye artig og masse moro. En typisk jobbdag vil bestå av blant annet:

– Jobbe i kiosk

–  Passe på dyrene rundt omkring på området, du kan både kose og børste dyrene osv

– varmt og deilig vær

– mye i møte med mennesker

– Kjøre tog

– vertskap for alle menneskene i parken

– jobbe i Caféen

– masse digg å spise

– du vil bli godt kjent med alle dyrene rundt om i parken og du vil også få mye erfaring, noe som er et pluss å ha med seg i andre jobber du ønsker å søke på

Jørgen N

Hjelper hverandre

En vanlig jobbdag på foldvik er fylt med aktivitet og sosialisering med både gjester og kollegaer. Altså, det er en jobb der man kan være mye i bevegelse. Vi jobber i kiosker, aktivitetsområder, dyrepass, teater, butikkboder og vaskehjelp. Man får en hoved-oppgave for hver dag, i tillegg til at man avløser andre når de tar pause hvis man for eksempel har vaskehjelp. Det kan bli varmt, spesielt under høysesong, så det er viktig å ha med nok solkrem, og mat og drikke når man har pause. Du kan snakke med kollegaer om det du lurer på av det som er nytt, og vi hjelper hverandre så godt vi kan for å gi en god opplevelse til alle som kommer på besøk til Foldvik. 

Anna H

Sommerjobb. En ansatt som hjelper en gjest. Foto
En ansatt som hjelper et barn i Foffas Edelstensgruve

Sosialt og gøy

I Foldvik Familiepark vektlegger vi et godt arbeidsmiljø og vi skal til enhver tid være det beste stedet å ha sommerjobb i vårt distrikt. Vi lager fundamentet for dette sammen med alle ansatte på vårt jobbseminar som vi har før sesongstart. I tillegg til å lære masse har vi det sosialt og gøy. I løpet av sommeren fordeler vi også vaktene slik at flere kan bli kjent med hverandre (bare ikke akkurat når det er korona og restriksjoner), og i løpet av årene har det blitt skapt livslange vennskap og sågar noen kjærestepar. Vi har en sommerfest hvert år og vi ser også at de ansatte arrangerer grilling og bading på fritiden med andre kollegaer.

Noen av høydepunktene i løpet av sommeren er når soft – is maskinen skal rengjøres, da blir det gratis soft – is etter stengetid noe som er mektig populært.

Hvis du kunne tenke deg å jobbe her så må du sende inn digital søknad. Søknadsfristen er i begynnelsen av mars.

Ansatte som spiser is. Foto