Aktivitet

Foffa lanserer CD

Foffa får hjelp av 80-talls-heltene i Drama

Vi har vært så heldige å fått to av låtskriverne fra Drama til å lage barneplate om Foffa og vennene hans. t.v Per Arne Strandbakken, Foffa og Tomas Siqveland.

På 80-tallet fikk popidolene i Drama tenåringsjentene til å besvime, og solgte over 150 000 plater. Med albumet ”Foffa for full musikk” har de tidligere Drama-medlemmene Tomas Siqveland og Per Arne Strandbakken nå laget musikk for den gamle fansens barn og barnebarn. Og mens det for 30 år siden var ”Muffe” og ”Gækki” som ofte stod i fokus, er det ”Foffa” det nå handler om. Foffa er verdens snilleste esel, og bor her i Foldvik Familiepark i Stavern.

Siqveland og Strandbakken hadde ikke laget musikk sammen på over 20 år da de i 2010 ble spurt om å lage ”Foldvik-sangen” til oss. Nå har de produsert et helt album om Foffa og vennene hans.

– Det har vært veldig artig for oss to å «plukke opp tråden» igjen! Vi fant øyeblikkelig tilbake til våre gamle roller som låtskrivere, og melodilinjene sitter fremdeles løst oss i mellom. Vi gjorde all låtskriving og arrangering i Per Arnes hjemmestudio i Larvik, på samme måte som vi gjorde i hans kjeller for 30 år siden. Så la jeg siste hånd på verket i mitt studio i Sarpsborg på den andre siden av Oslofjorden, forteller Tomas Siqveland, som er hovedvokalist på albumet.

Og det er ikke umulig at gamle Drama-fans kan nikke gjenkjennende når de hører albumet.

– Nå er jo dette en barneplate, men vi er jo de vi er, med bakgrunn fra samme band, så både låtskriving og produksjon preges naturlig nok av vår felles historie. Musikken vi har skrevet er tradisjonell popmusikk med enkle og lettfattelige melodilinjer, slik at låtene forhåpentligvis «sitter» hos lytteren, sier Siqveland.

– Jeg mener jo personlig at Tomas er en av de flinkeste i Norge på slike arrangementer. Dessuten tror jeg på gode låter, som både voksne og barn kan like. Koringene og noen av arrangementene kan kanskje gi gjenlyd hos foreldre som husker Drama fra 80-tallet. I tillegg er musikken håndspilt med ”ekte” instrumenter, noe vi tror er med på å gjøre melodiene tidløse, både for barn og voksne, mener Strandbakken.

Stor etterspørsel

At det skulle bli et helt album med nye barnesanger fra de gamle Drama-kompisene skyldes populariteten til den første ”Foldvik-sangen” de laget sammen, og etterspørsel fra foreldre med barn som hadde besøkt parken.

– Vi har ikke nødvendigvis vært så opptatt av at sangene vi har skrevet bare skulle være for barn. Vi kom opp med artige idéer basert på figurer og historier fra Foldvik Familiepark, og rent melodisk har vi bare ønsket å lage fine og artige låter, uten at vi tenkte at musikken måtte være spesielt barnevennlig. De beste og mest kjente komponistene av barnemusikk, setter ikke musikken i «barnebåsen», men skriver god musikk, rett og slett, forklarer Tomas.

– Det som er utfordrende og spennende med barn, er jo at de er så ærlige, direkte og inspirerende. Da er det ekstra gøy å se at vi treffer, og at vi kan glede hele småbarnsfamilier med melodiene våre, sier Strandbakken.

Barnas beste venn

Hovedpersonen på albumet er altså det snille eselet Foffa.

– Foffa er Foldvik Familieparks store stjerne. Han hilser på alle barna som er på besøk, er helten i parkens teaterstykke og skaper trygghet og godt humør, og er alles bestevenn. Og så er han en mester i å få de minste til å slutte med smokk. Til store glede for både små og store, smiler Siqveland.

– ”Foffa For Full Musikk” består av 10 sanger, som også finnes i karaoke-versjoner, sånn at barna selv kan overta som vokalister. I tillegg til låter om Foffa og vennene hans, er det også en «Nattasang» man kan sovne til, og «Hipp, hipp, hipp Hurra» som man kan feire bursdag med, og «Bestevenn» som kan beskrive den omsorgen voksne har for barna, og som barna har for hverandre, forklarer Strandbakken.

Albumet ”Foffa for full musikk” er tilgjengelig på alle digitale plattformer, og på CD her i Foldvik Familiepark.

Spotify: https://play.spotify.com/album/68zZLl8BZf9RrwFMRA3l2o
Tidal: http://listen.tidalhifi.com/album/74100757
Apple Music: https://itunes.apple.com/album/-/id1237580726