Meny

Jente hilser på eslene
ESEL

I 2008 flyttet eselet Donna til Foldvik Familiepark sammen med føllet sitt Melody. Høsten 2017 kom dvergeselet J`Ass til Foldvik. Han har blitt god venn med ponnien Pegasus som kom flyttende noen måneder før.

Eslene våre er veldig menneskekjære og tillitsfulle og de liker ekstra godt å få litt gress fra gjestene eller å bli klødd på mulen.

Visste du at: Esel (Equus asinus) tihører hesterasen og ble temmet for rundt 6000 år siden i Nord-Afrika. I dag finnes esel som tamdyr over hele verden hvor de blir brukt til frakt av varer over lange distanser. Esler er veldig sterke og kan bære opp til 100 kilo på ryggen. I tillegg trenger esler mindre vann og mat sammenliknet med hester. Et esel går drektig i 12 måneder og et nyfødt føll veier rundt 30 kilo. Ei eselhoppe blir kjønnsmoden i to årsalderen og kan da få et føll hvert år i ca. 20 år!

Esler er altså veldig sterke og brukes i mange land til å frakte tunge lass. Men det er jo ikke noen som bruker elsler til å bære i Norge … Hva bruker vi da? Ja, det vet du jo. I familiparken har vi flere av dem: Denne maskinen kan du kjøre selv! Denne også – og kanskje enda morsommere er denne! Den kan frakte mange flere, både barn og voksne. Men aller sterkest er Tøffen Tog – et ekte minitog som går over broer og gjennom en tunell – og langs ruten står mange dyr som smiler og hilser på toget …