Meny

Kaniner er veldig søte og morsomme å se på. Det er gøy å se de hoppe og sprette og se når de løper rundt. Det er deilig å klappe og holde en kanin, men det er ikke sikkert at de alltid har lyst til det. Hos oss kan du kose med kaninene i våre smarte “kanin i boks” Der kan kaninene hoppe rundt, ut og inn av boksen eller krype innimellom plankene og ligge deilig og trangt og sove der.

Våre dyrepassere sørger  for at hver enkelt kanin får være i boksen når den vil det og i buret sitt når den vil det. Når kaninene er store nok, flytter de ut til store innhegninger der de selv bestemmer om de vil bli kost med eller ikke.

Kaniner er glad i gress og strå

Den viktigste maten for en kanin er høy. Det er fordi høy, altså tørt gress – inneholder mye fiber som gjør at kaninen ikke får vondt i magen og blir syk. Mange tror at gulerot er det beste en kanin kan spise, men faktisk skal over 80 % av maten bestå av høy. En ting som du kanskje ikke visste, er at tørt høy gjør at tennene til kaninen holder seg skarpe. Grovt, grønt høy som lukter godt er altså kjempebra for kaniner. Høyet sliper tennene når kaninen tygger, og den slipper også å få vondt i magen.

Kaniner er som barn – de elsker ”godteri”!

Selv om kaniner er veldig glad i høy, er de også veldig glad i gress, gulrot og salat. De synes det smaker utrolig godt og i tillegg får de i seg masse vitaminer. Men hvis de spiser for mye gress, gulrot og salat kan de få vondt i magen. Da kan magen bli oppblåst som en tromme. De må derfor ikke få for mye “kaningodteri».

Kaniner elsker å løpe og hoppe

Akkurat som de fleste barn elsker også kaniner å hoppe og sprette. De fryder seg når de har stor plass og kan være ute så mye de vil. Og særlig når de kan være sammen med andre kaniner. Rundt omkring i parken har vi derfor store innhegninger der kaninene kan hoppe og sprette så mye de vil. Det er lov å gå inn til kaninene for å hilse på dem. Men innhegningene ute vil bli låst når kaninene trenger å være helt for seg selv, akkurat slik som med burene innendørs.

Her er noen andre dyr som også er koselige å se på: Kyllingene våre borte i vår rugemaskin, og kalvene Sjoko og Latte,  eller geitekillingene kanskje?  De er morsomme!

Kan kaniner få vondt i ørene?

Mange tror at de skal holde kaniner etter ørene. Men en kanin kan få veldig vondt dersom de blir holdt etter ørene. Vi holder derfor kaninene forsiktig under rompa og under brystet. Hvis du vil holde en kanin er det alltid en voksen som du er sammen med, som skal ta kaninen ut av buret. Du kan  få holde den mens du sitter på benken. Dersom du eller den voksne er usikker på hvordan dere skal holde en kanin, kan dere spørre en av våre dyrepassere som vil hjelpe dere. Husk å legge merke til hvilket bur du tar kaninen ut fra. Kaninen må alltid settes tilbake til samme bur som søsknene og moren bor i.