Meny

Kalkuner varmer seg i solen
KALKUNER

Kalkuner er et morsomme dyr både utseendemessig og å høre på! De kan legge opptil 70 egg per år, men står likevel i fare for å bli utryddet i Norge.

Visste du at: Bronsekalkun er den eldste av kalkunrasene som det har blitt avlet på i Norge. Den stammer opprinnelig fra Amerika, men fantes i Norge allerede på 1700-tallet. Det ble opprettet offentlige avlsstasjoner for bronsekalkun i 1920. Disse var i drift fram til utpå 1960- tallet. Med et vingespenn på 1,5 – 2 meter er kalkunen de største fuglene i sitt habitat og blir sjelden forvekslet med andre arter.

Har du sett kalkuner svømme? Det er noe de faktisk ikke liker, og som de veldig dårlige till, men de kan når de må! Men her er en fugle som er god til å svømmek en and selvagt, men ikke en hvilken som helst and! Den har navn som minner om en appelsin…
De er ikke veldig effektivt på det, men hvis de befinner seg på dypt vann de starter padling som en and i stedet for panikk og flailing som høner gjør. De vil etter hvert komme til land med mindre det er så langt at de få vannfylte og utvikle nedkjøling før de gjør det.

Kanskje du kunne trenge en nedkjøling også hvis du har hoppet og klatret og sklidd på sklia vår og gjort mange sprett… Da kan du prøve å kjøle deg ned på en morsom måte.