fbpx
DYR

Arapapegøye

Vår pratesyke arapapegøye Lotta kom flyttende til Foldvik Familiepark i 2011. Lotta er veldig glad i å prate og sier både “hallo”, “hvordan går det”, “går det bra” og “pappa”.

Visste du at: Blågul ara ( Ara ararauna) måler fra issen og til halespissen mellom 80 og 90 cm. Kroppen er i hovedsak blå og gul. Ryggen og vingene er blå, og bakfra sees kun blått. Brystet, og undersiden av vingene og halen, er gult.Et parti foran på hodet er mørkegrønt. I området rundt øyet er det helt bart, med unntak av små sorte fjær som danner et tydelig mønster. Under nebbet har fuglen en sort «krage» som går opp til ørene og fortsetter videre som ansiktsmønster. Nebbet er sort. Blågul ara spiser for det meste frukt og nøtter, men også egg og andre ting den kommer over. Den blir kalt «Sør-Amerikas skjære».

Ganske flott fugl, ikke sant? Her er en annen veldig flott fugl som er spennende å se på: Påfugl!

Viktig informasjon COVID19

Trygghet og sikkerhet for våre gjester og ansatte settes først og vi har derfor innført en rekke tiltak. Med disse tiltakene vil vi ivareta både gjester og ansatte og minimere risikoen for smittespredning.

Andre dyr

Søte, morsomme, vakre, små og store, med og uten horn. Her er en herlig flokk av griser og dverggeiter, kyllinger og gullfasan, ender og kalver, kosete kattepuser, fargerike fisker, myke kaniner og mer. Ja, til og med en Arapapegøye som du kan snakke med, kanskje …

Pil neste dyr Pil neste dyr