fbpx
DYR

Arapapegøye

Vår pratesyke arapapegøye Lotta kom flyttende til Foldvik Familiepark i 2011. Lotta er veldig glad i å prate og sier både “hallo”, “hvordan går det”, “går det bra” og “pappa”. I 2019 kom Colombo flyttende til oss og vi håpet Lotta skulle bli interessert til noe mer enn vennskap. Colombo kan bare si «hei» så det spørs om han må finpusse litt på sjekkereplikkene sine, for at Lotta skal bli interessert.

Visste du at: Blågul arapapegøye( Ara ararauna) måler fra issen og til halespissen mellom 80 og 90 cm. Kroppen er i hovedsak blå og gul. Ryggen og vingene er blå, og bakfra sees kun blått. Brystet, og undersiden av vingene og halen, er gult. Et parti foran på hodet er mørkegrønt. I området rundt øyet er det helt bart, med unntak av små sorte fjær som danner et tydelig mønster. Under nebbet har arapapegøyer en sort «krage» som går opp til ørene og fortsetter videre som ansiktsmønster. Nebbet er sort. Blågul ara spiser for det meste frukt og nøtter, men også egg og andre ting den kommer over. Den blir kalt «Sør-Amerikas skjære».

Ganske flott fugl, denne arapagøyen, synes du ikke? Her er en annen veldig flott fugl som er spennende å se på: Påfugl!

Andre dyr

Søte, morsomme, vakre, små og store, med og uten horn. Her er en herlig flokk av griser og dverggeiter, kyllinger og gullfasan, ender og kalver, kosete kattepuser, fargerike fisker, myke kaniner og mer. Ja, til og med en Arapapegøye som du kan snakke med, kanskje …

Pil neste dyr Pil neste dyr