fbpx
DYR

Kalkuner

Kalkuner er et morsomme dyr både utseendemessig og å høre på! De kan legge opptil 70 egg per år, men står likevel i fare for å bli utryddet i Norge.

Visste du at: Bronsekalkun er den eldste av kalkunrasene som det har blitt avlet på i Norge. Den stammer opprinnelig fra Amerika, men fantes i Norge allerede på 1700-tallet. Det ble opprettet offentlige avlsstasjoner for bronsekalkun i 1920. Disse var i drift fram til utpå 1960- tallet. Med et vingespenn på 1,5 – 2 meter er kalkunen de største fuglene i sitt habitat og blir sjelden forvekslet med andre arter.

Har du sett kalkuner svømme? Det er noe de faktisk ikke liker, og som de er veldig dårlige til, men de kan når de må! De er ikke veldig effektivt på det, men hvis de befinner seg på dypt vann starter de å padle som en and i stedet for å få panikk.. Etterhvert kommer de seg til land der de trives aller best.

Kanskje du kunne trenge en nedkjøling også hvis du har hoppet og klatret og sklidd på sklia vår og gjort mange sprett… Da kan du prøve å kjøle deg ned på en morsom måte.

Andre dyr

Søte, morsomme, vakre, små og store, med og uten horn. Her er en herlig flokk av griser og dverggeiter, kyllinger og gullfasan, ender og kalver, kosete kattepuser, fargerike fisker, myke kaniner og mer. Ja, til og med en Arapapegøye som du kan snakke med, kanskje …

Pil neste dyr Pil neste dyr