fbpx
DYR

Kaniner

Kaniner er veldig søte og morsomme å se på. Det er gøy å se de hoppe og sprette og se når de løper rundt. De er glade i gress, men pass på fingrene så de ikke smaker på de også.

Kaniner er glad i gress og strå

Den viktigste maten for en kanin er høy. Det er fordi høy, altså tørt gress – inneholder mye fiber som gjør at kaninen ikke får vondt i magen og blir syk. Mange tror at gulerot er det beste en kanin kan spise, men faktisk skal over 80 % av maten bestå av høy. En ting som du kanskje ikke visste, er at tørt høy gjør at tennene til kaninen holder seg skarpe. Grovt, grønt høy som lukter godt er altså kjempebra for kaniner. Høyet sliper tennene når kaninen tygger, og den slipper også å få vondt i magen.

Kaniner er som barn – de elsker ”godteri”!

Selv om kaniner er veldig glad i høy, er de også veldig glad i gress, gulrot og salat. De synes det smaker utrolig godt og i tillegg får de i seg masse vitaminer. Men hvis de spiser for mye gress, gulrot og salat kan de få vondt i magen. Da kan magen bli oppblåst som en tromme. De må derfor ikke få for mye “kaningodteri». Gulrot inneholder også en del sukker så de skal ikke spise for mye gulrot.

Kaniner elsker å løpe og hoppe

Akkurat som de fleste barn elsker også kaniner å hoppe og sprette. De fryder seg når de har stor plass og kan være ute så mye de vil. Og særlig når de kan være sammen med andre kaniner. Rundt omkring i parken har vi derfor store innhegninger der kaninene kan hoppe og sprette så mye de vil. Det er ikke lov til å gå inn til kaninene for å hilse på dem, men de er veldig glade i å få gress og løvetann gjennom nettingen. Pass bare på fingrene!

Her er noen andre dyr som også er koselige å se på: Kyllingene våre borte i vår rugemaskin, og kalvene Sjoko og Latte,  eller geitekillingene kanskje?  De er morsomme!

Kan kaniner få vondt i ørene?

Mange tror at de skal holde kaniner etter ørene. Men en kanin kan få veldig vondt dersom de blir holdt etter ørene. Vi holder derfor kaninene forsiktig under rompa og under brystet.

Andre dyr

Søte, morsomme, vakre, små og store, med og uten horn. Her er en herlig flokk av griser og dverggeiter, kyllinger og gullfasan, ender og kalver, kosete kattepuser, fargerike fisker, myke kaniner og mer. Ja, til og med en Arapapegøye som du kan snakke med, kanskje …

Pil neste dyr Pil neste dyr