Aktivitet

Leopoldia

Foldvik Familiepark har inngått et samarbeid med Leopoldia AS I parken vil små og store bli kjent med Leo´s univers, spesielt gjennom vår helt egen fekteskole. Foran magiske speil vil små og store lære seg å fekte av selveste prinsesse Leo. Vi håper og tror at dette samarbeidet vil kunne føre til mange andre nye og spennende aktiviteter i Foldvik Familiepark. Vi er helt sikre på at mange av våre gjester vil bli like facsinert og bergtatt av denne mystiske verdenen – Leopoldia, som oss. I middelalderaktig setting møter vi her prinsesser, konger, onde og mystiske skapninger, borger, slott, riddere og sjørøvere.

Leopoldia har allerede sin egen musikk og første bok i en ny barnebokserie er lansert.

Et mystisk univers

I den første boken i serien om Leopolida, skrevet av Frode Eie Larsen og Håvard Lilleheie blir vi kjent med universet Leopoldia.

Forside av boken Leos Magiske reise, jakten på Allan Carte. Foto

I Leopoldia styrer kong Kyros med mild og vennlig hånd, men idyllen er i ferd med å briste, for mørke krefter truer landet. Kongen legger ut på en ferd for å bekjempe de mørke kreftene, og han gir seg selv 1 år. På dagen 1 år etter at kong Kyros la ut på ferden, kommer det konglige dampskipet seilende inn til havna i Leopoldia. Folk strømmer til for å ta imot kongen – alle tror at mørket er bekjemepet – men skipet som klapper til kai er tomt.

På skipssiden er det risset inn noe som ligner en maske:

Mørkets maske.

Prinsesse Leonora er datter av kong Kyros, men hun vil helst bare være Leo. Nå er det opp til henne å dra ut for å finne faren – og deretter bekjempe de mørke kreftene. Med seg på ferden får hun sin gode venn, sheriff Sharif, og et fargerikt følge av sjøfolk som de plukker ut på drikkestedet Den Fulle Øse. Leo har fått en ledetråd, og det er at de må finne karttegneren Allan Carte, sist sett i Drømmeskogen. Ferden over Store Blå og Ødelandet er full av ukjente farer. Heldigvis finnes Mystika, som kommer og går som hun vil, men er god hjelp for Leo og følget hennes.

Om forfatterne

Håvard Lilleheie har vært et fast innslag på TV-skjermer siden tidlig 2000-tall. Han er kjent som Daidalos fra det populære TV-programmet Labyrint og fra adventsserien Snøfall. Leos magiske reise er hans debut som skjønnlitterær forfatter. Frode Eie Larsen er prisvinnende krimforfatter. Han debuterte som barnebokforfatter i 2019 med serien Mot og mysterier. Fjerde bok i serien, Hetebølge, ble nylig tildelt Bokslukerprisen. Frode samarbeider også med den svenske illustratøren Jenny Lindqvist på Tidsfikserne, en serie for barn

Om Leopoldia AS

Leopoldia AS er et konseptutviklingsselskap som drives av erfarne bedriftsentreprenører med variert bakgrunn og kompetanse. Daglig leder Billy Hem har over tyve års lederbakgrunn, både fra kultur- og logistikkbransjen. Han opererer også som tekstforfatter med blant annet utgivelse av to bøker.